Kalibrované meradlá do prevádzok podľa HACCP
Kalibrované meradlá – teplomery, vlhkomery, prístroje na meranie CO2 (oxidu uhličitého) pre rôzne typy prevádzok
Kalibrované meradlá – teplomery, vlhkomery, prístroje na meranie CO2 (oxidu uhličitého) pre rôzne typy prevádzok
Prístroje, ktoré zabezpečia správne a automatické monitorovanie parametrov a dodržiavanie limitov vyplývajúcich z HACCP systému a metrologického programu na prevádzke.
Na každej prevádzke, ktorá sa riadi systémom HACCP a metrologickým programom, kde sa akýmkoľvek spôsobom manipuluje s potravinami je nutné merať určité veličiny a limity, ktoré určuje legislatíva.
Meradlá sú prístroje alebo pomôcky, ktoré poskytujú údaje o určitých veličinách, ktoré vieme pomocou týchto prístrojov zmerať. V oblasti potravinárstva a gastronómie v rámci meradiel sa väčšinou jedná o teplomer a vlhkomer, v ojedinelých prípadoch aj meranie CO2 (oxidu uhličitého). Podľa súčasnej legislatívy by každá prevádzka, ktorá ma suchý sklad alebo chladený sklad, chladiace boxy, mraziace boxy, chladničky alebo mrazničky mala mať v každom z uvedených zariadení kalibrovaný teplomer a v suchom sklade aj kalibrovaný vlhkomer. V prípade tepelného opracovania pokrmov a výdaju stravy aj vpichový teplomer.
V dnešnej dobe je byrokracia veľkou záťažou pre každého podnikateľa. Ponúkame moderné bezdrôtové a rýchle riešenia, ktorá Vám ušetria čas a peniaze.
Dbáme na Vaše pohodlie a komfort, keďže vieme, že v dnešnej uponáhľanej dobe každý ocení moderné, rýchle, bezpečné riešenie, ktoré mu ušetrí čas ale hlavne financie.
Čo je to IoT?
Skratka IoT v angličite „Internet of Things“ v preklade – internet vecí. V tomto prípade sa jedná o podpornú infraštruktúru spoločnosti, kde sa využíva komunikačná technológie LoRa WAN vyvíjaná pre siete typu M2M.
Aké meradlá ponúkame:
Ďalšie benefity:
Povinnosť mať kalibrované teplomery a vlhkomery zakúpené a implementované na prevádzke má takmer každá prevádzka, ktorá vyrába, pripravuje alebo predáva suroviny, potraviny alebo pokrmy.
Do tejto kategórie spadajú bufety, reštaurácie, fast food, mobilné bufety, street food, závodné jedálne, potravinárske výroby, sklady, predajne, rôzne verejné kuchyne a iné prevádzky zariadenia spoločného stravovania.
V prípade prevádzok na výrobu potravín, gastro prevádzok, skladov, predajní a zariadení spoločného stravovania sú kalibrované meradlá s certifikátom o kalibrácii povinné a ich absencia vedie k udeleniu pokuty.
Povinnosti zakúpiť ciachovaný teplomer s vlhkomerom je povinnosť ktorá vyplýva priamo z legislatívy.
Dôvodom používania kalibrovaných meradiel je fakt aby bola zaručená presnosť merania.
Zakúpenie, aplikovanie a zabezpečenie kalibrovaných meradiel na prevádzke nariaďuje priamo legislatíva:
Zákon 157/2018 Z.z. o metrológii:
Prevádzkovatelia musia:
Vyhláška 533/2007 Z.z. o podrobnostiach a požiadavkach na zariadenia spoločného stravovania:
Teplota v chladničke, mrazničke prípadne suchom sklade musí byť monitorovaná kalibrovaným teplomerom a v prípade suchého skladu aj kalibrovaným vlhkomerom.
Dôsledky absencie kalibrovaného teplomeru prípadne vlhkomeru na prevádzke na vedenie záznamov vedie k udeleniu pokuty a sankcií zo strany kontrolných orgánov.
Za nedodržanie alebo porušenie ustanovení uvedených vyššie hrozí sankcia od 200 do 10 000 euro.
V závislosti od typu a veľkosti prevádzky ale hlavne od počtu chladničiek, mrazničiek, skladov prípadne iných zariadení (tepelné opracovanie a výdaj stravy), kde je potrebné používať aj vpichové teplomery sa určí aj rozsah služby.
Rozsah závisí od dohody s našou spoločnosťou po konzultáciách.
Pre Vašu prevádzku potrebujete zabezpečiť kalibrovaný teplomer a vlhkomer s certifikátom o kalibrácii do každej chladničky, mrazničky, chladiaceho / mraziaceho boxu alebo skladu prípadne vpichový teplomer pri tepelnom opracovaní a výdaji stravy. Presný počet si určíme až po vstupných informáciách a konzultáciách s Vami nakoľko vieme 1 meradlo aplikovať aj na viacero zariadení. Všetky meradlá nami dodané sú kalibrované s certifikátom o kalibrácii.
Nižšie nájdete často kladené otázky od našich zákazníkov, ale v prípade potreby radi povieme viac.
Služby predaja, aplikácie a inštalácie kalibrovaných meradiel poskytujeme pre všetky typy malých aj veľkých prevádzok bez ohľadu na veľkosť, činnosť, typ a procesu od malých mobilných stánkov cez bufety, bistrá, kaviarne, reštaurácie, predajne, sklady a potravinárske výroby teda všetky typy prevádzok v HORECA segmente cez zariadenia spoločného stravovania po sklady, retail a výrobu.
Naše služby a meradlá, ktoré Vám vieme ponúknuť vykonávame tým spôsobom, že Vám vopred vieme prísť odprezentovať priamo u Vás na prevádzke bezplatne všetky meradlá, ktoré vieme poskytnúť, tiež aj dodatočné služby, servis, spoluprácu ako aj výstupy z daných meraní prípadne všetky podrobnosti, ktoré Vás zaujímajú. Následne po dohode o spolupráci a odsúhlasenia cenovej ponuky Vám náš personál príde dané meradlá na prevádzku nainštalovať.
Od potvrdenia cenovej ponuky naše služby a aplikovanie kalibrovaných meradiel, systému a aplikácie vieme zapracovať na prevádzku do 20 dní.
Systém HACCP je priamo prepojený s metrologickým poriadkom, keďže tieto 2 dokumenty úzko súvisia. V tejto smernici sú stanovené kontrolné a kritické kontrolné body s jednotlivými parametrami, veličinami a limitmi, ktoré je potrebné monitorovať pomocou meradiel. V rámci HACCP systému je tiež stanovená aj frekvencia merania a zodpovednosť.
Kalibrované vlhkomery a teplomery sú určené pre každého prevádzkovateľa, ktorý manipuluje s potravinami.
Naša spoločnosť tiež po zakúpení meradiel zabezpečuje aj celý následný servis súvisiaci s reklamáciami, servisom, podporou a prekalibrovaním meradiel. Zvyčajne sa rekalibrácia vykonáva po 2 rokoch (24 mesiacov) od začiatočnej kalibrácie.
Kontaktovať nás môžete kedykoľvek behom týždňa, ako i cez víkend či sviatok, prostredníctvom uvedeného emailu, mobilu alebo kontaktného formulára na webovej stránke.
This will close in 20 seconds